Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC laivat ensimmäiset 5 nm näytteet! Kaksi suurta asiakasta paljastui

China Times Electronics News -lehden mukaan Bitmainista ja Canaanista, kahdesta kryptovaluutan louhinnan erikoissovellusten integroitujen piirien (ASIC) kehittämiseen erikoistuneista valmistajista, tulee TSMC: n uusimpien sovellusten ensimmäinen erä. Yksi nanoteknologian asiakkaista.

Raportissa huomautettiin, että Bitmain on vastaanottanut ensimmäisen erän 5 nm ASIC-näytteitä TSMC: n tuottamaan Bitcoin-kaivostoimintaan tässä kuussa. Myöhemmin ensi vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana Jianan Yunzhi vastaanottaa myös ensimmäiset 5 nm ASIC-näytteensa.

Verrattuna nykyiseen 7 nm: n standardiin, vaikka TSMC: n 5 nm on vielä siirtymävaiheessa, sen suorituskykyä on parannettu huomattavasti. TSMC käyttää äärimmäistä ultraviolettilitografiaa (EUV) komponenttitiheyden lisäämiseksi 1,84-kertaisesti, mikä vähentää virrankulutusta ja vähentää myös sirun pinta-alaa.

Mutta toistaiseksi lähetetyt 5 nanometrin tuotteet ovat vain varhaisia ​​testinäytteitä. Siksi voi kulua vielä kuusi kuukautta tai jopa kaksitoista kuukautta ennen kuin yllämainittu ASIC julkaistaan ​​virallisesti.

Lisäksi aiempien raporttien mukaan TSMC: n 5nm-tuotteiden odotetaan aloittavan massatuotannon vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla ja Applen uuden sukupolven iPhone-prosessori A14 käyttää TSMC: n ensimmäistä 5nm-prosessia. Toisin sanoen Applen A14 saa TSMC: n 5 nm: n tuotteet aikaisemmin kuin Bitmain ja Jianan Yunzhi.