Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Korean media: Korean yritykset odottavat Yhdysvaltain IPEF -suunnitelmaa ratkaistakseen suhteen japanilaiseen toimitusketjuun

Etelä-Korean yrityksillä on suuria toiveita uuden Yhdysvaltain johtaman taloussuunnitelman välittömästä käynnistämisestä, nimeltään "Indo-Tyynenmeren taloudellinen kehys" (IPEF) toimitusketjun häiriöiden ratkaisemiseksi ja heikentyvien suhteiden parantamiseksi Japanin kanssa. Mutta he ovat varovaisia ​​uuden suunnitelman vastaisen sävyn suhteen.

"Korea Herald" -raportin mukaan Etelä-Korean osallistumisen IPEF: n osallistumisen odotetaan olevan presidentti Yoon Sek-Yue: n ja presidentti Bidenin huippukokouksen tärkein aihe Soulissa. Etelä -Korean, Japanin, Singaporen, Australian ja Uuden -Seelannin odotetaan liittyvän ohjelmaan.

IPEF: n tavoitteena on vahvistaa Yhdysvaltain kumppanuuksia Indo-Tyynenmeren maiden kanssa monilla alueilla, mukaan lukien digitaalinen kauppa, toimitusketjun kestävyys, infrastruktuuri ja vihreä tekniikka. Biden pyrkii omistamaan resursseja Indo-Tyynenmeren alueelle globaalien toimitusketjujen muuttamiseksi ja Kiinan kasvavan vaikutuksen tehokkaaseen vaikutukseen alueella. Indo-Tyynenmeren alueella asuu sirujen valmistus- ja niihin liittyviä toimialoja.

Yhdysvaltain presidentti ilmoittaa todennäköisesti uuden ohjelman virallisesta käynnistämisestä tällä viikolla Aasian matkallaan. Hän saapuu Souliin 20. päivänä kolmen päivän valtion vierailulle Etelä-Koreaan ja vierailee sitten Japanissa 23. ja 24. päivänä.

Korean kansainvälisen kauppayhdistyksen raportin mukaan Kiinan lisäksi Indo-Tyynenmeren alueen osuus on 44,8% maailman BKT: stä ja 35,3% maailman kaupan määrästä, mikä tekee siitä valtavat markkinat. Heidän joukossaan vain Etelä -Korean kaupan volyymi jatkoi kasvuaan. Viime vuonna Etelä-Korean osuus Indo-Tyynenmeren kokonaisviennistä oli 47,1 prosenttia, mikä oli 5,3 prosenttia enemmän kuin 41,8 prosentista vuonna 2015. Samana ajanjaksona Manner-Kiinan osuus pysyi melkein vakiona 31 prosentilla.

Puolijohteiden tapauksessa alueelliset toimitusketjut on jo perustettu, raportti sanoi. Etelä -Korea johtaa muistisiruihin, kun taas Taiwan johtaa valimoon. Japani on merkittävä siruvälineiden ja materiaalien toimittaja. ASEAN -maita pidetään älypuhelimien ja muiden elektronisten tuotteiden suurina tuotantopohjoina.

Toinen Korean kauppakamarin viime kuussa tekemä kysely osoitti, että lähes 80 prosenttia kamarin jäsenistä ilmaisi tukensa IPEF: ään liittymiselle. He mainitsivat alustan tehokkuuden torjua toimitusketjun häiriöitä ja parantamalla vastauksia hiilidioksidipäästöpuheluihin. Jotkut analyytikot uskovat, että tällä on myös tietty rooli kiinalais-japanilaisten suhteiden parantamisessa.

IPEF kohtaa kuitenkin useita vastatuulia. Ensinnäkin republikaanit vastustivat Bidenin uutta suunnitelmaa ennen Yhdysvaltain puolivälin vaaleja marraskuussa sanomalla Vaalien lopputuloksesta riippuen presidentti riskit menettäen vauhtia.

Toinen ongelma on liittouman laajentuminen. Vauhdin saavuttamiseksi se tarvitsee enemmän ASEAN -maita liittymään.

Raportin mukaan Yhdysvallat on äskettäin ottanut varovaisemman lähestymistavan Kiinaan. "Yhdysvallat toisti myös, että se ei pakota jäsenvaltioita päättämään Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä", kertoi viraston analyytikko Park Seon-min. "Etelä -Korean tulisi myös etsiä käytännöllisiä tapoja maksimoida kansalliset edut."

Etelä-Korean hallitus on myös alkanut keskustella liittymisestä Kiinan johtamaan Tyynenmeren alueen kumppanuuteen (TPP). "Koska se on vielä varhaisessa vaiheessa, seuraamme tarkkaan edistystä", sanoi Etelä -Korean yrityksen vanhempi johtaja, joka pyysi olla nimeämättä. "Hallituksen tulisi käsitellä tätä asiaa huolellisesti, jotta se ei aiheuta vahinkoa yrityksille, jotka harjoittavat liiketoimintaa Kiinan kanssa."