Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Sirujen myynti turhautui, Korean sirujen vienti laski syyskuussa 40% vuoden takaisesta

Korean tullin uusimpien tietojen mukaan Etelä-Korean teknologiatuotteiden vienti syyskuussa ei ollut optimistista, puolijohteiden vienti laski 40% vuoden takaisesta ja matkaviestinlaitteiden vienti (jonka osuus koko viennistä oli pieni) hyppäsi 58%. Lisäksi Etelä-Korean vienti laski 22% edellisvuodesta, mikä on suurin lasku vuodesta 2009. Niistä Etelä-Korean vienti suurimpaan kauppakumppaniinsa Kiinaan putosi 30%, vienti Yhdysvaltoihin laski 21% vienti Japaniin laski 14% ja vienti EU: hun 13%.

Ammattilaisten mukaan viennin lasku voi jatkua loppuvuoden, mikä paineistaa Etelä-Korean talouskasvua ja voittoa.

Puolijohdemyynnin heikkouden taustalla oleva suurin ongelma on muistisirujen heikko myynti. Tilanteen parantamiseksi toivotaan lähinnä muistin kysynnän kasvavan Kiinassa, Yhdysvalloissa ja muilla markkinoilla.

Teollisuuden sisäpiiriläiset kertoivat, että Japanin ja Etelä-Korean välisen kauppasodan jatkuminen on johtanut kasvaviin ristiriitoihin Etelä-Korean ja Japanin välillä vientirajoitusten suhteen, mikä on aiheuttanut vahinkoa molemmille osapuolille ja keskeisille puolijohdetoimitusketjuille Aasiassa.