Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Bloomberg: Nämä tiedot osoittavat, että Huawein luopuminen Yhdistyneessä kuningaskunnassa ei ole helppoa

Bloomberg News -lehden mukaan Yhdistynyt kuningaskunta harkitsee uudelleen salliako Huawein osallistua maan 5G-rakennukseen. On myös todettu, että täyttääkseen Trumpin Huaweille asetetun kiellon Ison-Britannian hallitus etsii luotettavia vaihtoehtoja Huawein antennien, reitittimien ja kytkinten korvaamiseksi.

Raportissa huomautettiin kuitenkin myös, että brittiläiset operaattorit käyttävät jo Huaweia 5G-verkkojen rakentamiseen. Mikään muu toimittaja, mukaan lukien Huawein eurooppalaiset kilpailijat Nokia ja Ericsson, ei ole vaikea täyttää tätä aukkoa. Useat tiedot osoittavat, että Ison-Britannian ei ole helppoa luopua Huaweista 5G: lle.

35%

Britannian tiedustelupalvelijat pelkäävät, että vakoilu vaikuttaa Internetiin ja uhkaa kansallista turvallisuutta. Siksi hallitus on muotoillut toimenpiteet neljän matkaviestinverkon tarjoajan turvallisuusvalvonnan tehostamiseksi. Neljä verkkopalveluntarjoajaa ovat EE BT Group Plc: n, Vodafone, Kolme UK: ta CK Hutchison Holdings Ltd. ja O2: n Telefonica SA: ssa.

Raportoidaan, että nämä asetukset toimitetaan parlamentin hyväksyttäväksi myöhemmin tänä vuonna. Useat Johnsonin puolueen lainsäätäjät vastustivat kuitenkin, että Huawei on poistettava kokonaan 5G-verkon suunnitelmasta.

Tällä hetkellä Huawei-laitteiden osuus Yhdistyneen kuningaskunnan 4G-verkkotekniikasta on 35%, ja Huaweita käyttävien BT-laitteiden osuus on yli puolet. Siksi, jos Ison-Britannian hallitus määrää kokonaan luopumaan Huaweista, se vaikuttaa näiden operaattoreiden toimitusketjuun.

Koska nykyisen 4G-verkkolaitteiden tekniikkaa on vaikea tukea sovelluksia, kuten mobiili videoita, operaattorit haluavat päivittää 5G: ksi ja käyttää samaa toimittaja-Huawei-sovellusta, joka auttaa nopeuttamaan tekniikan käyttöönottoa.

2023

5G-palvelujen käynnistämisen jälkeen Yhdistyneessä kuningaskunnassa suurin osa BT: n ja Three Telecomin käyttämistä 5G-antenneista on toimittanut Huawei. Lisäksi suurin osa Vodafonen 5G-verkkojärjestelmistä käyttää myös Huawei-laitteita. Siksi Huawein varhaiset edut tekevät vetäytymisen vaikeammaksi ja kalliimmaksi.

Ison-Britannian turvallisuusviranomaiset ovat huolissaan siitä, että hakkerit tai vihamieliset maat voivat miehittää Huawein järjestelmän. He varmistavat, että Huawein laitteet eivät näy ydinverkossa, mikä on osa tiedonkeruua, käsittelyä ja uudelleenjakelua. Lisäksi BT aikoo siirtää EE-verkon ytimen Huaweista Ericssoniin vuoteen 2023 mennessä.

Yhdysvaltain viranomaiset kuitenkin sanoivat, että ydin- ja ydinkonseptit ovat harmaa alue 5G: llä ja suurin osa tiedoista käsitellään reuna-alueilla. Lisäksi Huawei on osallistunut myös muihin arkaluontoisiin hankkeisiin, kuten O2-verkkojen tietoturvayhdyskäytävien kehittämiseen. Joidenkin LinkedIn-televiestintäinsinöörien henkilökohtaiset tiedot osoittavat, että he integroivat Huawein reaaliaikaisen maksujärjestelmän O2: n ytimeen.

500 miljoonaa

British Telecom (BT) huomautti tammikuussa, että jos Huawein käyttöasteen ylärajaksi asetetaan 35%, se aiheuttaa yrityksen nostamaan 500 miljoonan punnan (noin 624 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria) kustannuksia.

Lisäksi Mobile UK: n tutkimuksessa todettiin, että Huawein kokonaan kieltäminen käyttämästä 5G: tä aiheuttaa koko teollisuuden kustannusten nousun eksponentiaalisesti ja kasvattaa hankintakustannuksia hillitsemällä kilpailua, jolloin Huawein markkinaosuus jää tehokkaasti Ericssonille ja Nokialle.

Tutkimuslaitos Assembly arvioi, että jos Huawei kielletään, siitä aiheutuu kustannuksia 4,5 - 6,8 miljardia puntaa Britannian taloudelle ja se johtaa 5G: n rakentamisen viivästymiseen vähintään kahdella vuodella.