Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

UMC 8A- ja B-laitososien onnettomuuskatkos, talousjohtaja: arvioitu vaikuttavan pieneen osaan tuotantokapasiteetista puolen päivän ajan

Taiwanin tiedotusvälineiden mukaan UMC sijaitsee Zhukelixing Roadin 8A- ja 8B-tehdasalueilla. Sähkökatko tapahtui 9. päivän iltapäivällä. UMC: n talousjohtaja Liu Qidong vahvisti, että hätävoiman sähköntuotantojärjestelmän savu sai yleisön virheellisesti uskomaan tulipalon tapahtuvan. Liu Qidong sanoi, että 8A- ja 8B-tehtaat, joihin sähkökatko vaikutti, muodostivat noin puolet UMC: n 8 tuuman kiekkojen tuotantokapasiteetista, jonka epäillään johtuvan komponenttivioista. Tarkkaa syytä on vielä tutkittava. Virtalähdettä toimittaa edelleen varavoimajärjestelmä.

Bambutieteiden hallinnon johtajan Wang Yongzhuangin mukaan Bamboo Science Administrationin ympäristöturvallisuusryhmän raportin mukaan UMC: n sisäinen voimalaite Cable1611 vaurioitui ja typpilaitteet epäonnistui. Paikalla oleva typpijärjestelmän varavaranto lisääntyi ja höyrystimen teho kasvoi aiheuttaen veden kondensaatiota. Savun määrä kasvoi; alkuperäinen typpilaite on aktivoitu ja varalaite on suljettu. Lisäksi sähkölaitteiden vikatilanteesta kuului kovaa ääntä, kun generaattori aktivoitiin, ja dieselpolttoaine paloi epätäydellisesti mustan savun tuottamiseksi ensimmäisen käynnistysjakson aikana, mikä sai yleisön ymmärtämään palohälytystä väärin.

Yhtäkkiä UMC räjähti iltapäivällä ja katosta tuli voimakasta savua. Hsinchun palokunta lähetti kemiallisen kuorma-auton pelastamaan. Palomiehet tulivat paikalle ja havaitsivat laitoksen olevan viallinen johtuen laitoksen ylikuormituksesta. Vesihöyrystä tuli vähän mustaa ja valkoista savua. Tulta ei ollut.

UMC: n talousjohtaja Liu Qidong vahvisti, että 8AB-tehdasalueella tapahtui sähkökatko iltapäivällä, ja sen epäiltiin olevan komponenttivika eikä vahinkoja. Pääasiassa siksi, että generaattori alkoi päästää savua, laitos on tällä hetkellä pois päältä ja hätävoimalla on aktivoitu. Toiminnasta aiheutuvien vaikutusten osalta hän sanoi, että UMC: n 8A- ja 8B-fabien osuus oli noin puolet UMC: n 8-tuumaisista kiekkofabeista.

Liu Qidong sanoi, että sähkökatkon syytä tutkitaan edelleen. Virransyötön odotetaan palautuvan pian eikä uhreja ole. Keskeytymätön sähköjärjestelmä on aktivoitu, ja tuotantoa jatketaan, kun virta on täysin palautettu. Vaikuta hieman toimintaan. Koska nykyinen 8 tuuman tuotantokapasiteetti on edelleen pulaa, onnettomuuden odotetaan vaikeuttavan toimitusketjun tilannetta.

8AB-, 8C- ja 8D-tehtailla, joihin UMC vaikuttaa, on kuukausittainen tuotantokapasiteetti yli 130 000 8 tuuman yksikköä. Liu Qidong sanoi, että voimahyppyonnettomuus menettää pienen osan tuotantokapasiteetista puoleksi päiväksi ja korvaa menetetyn kapasiteettivajeen mahdollisimman paljon. Sen odotetaan vaikuttavan hieman toimintaan, ja todelliset vaikutukset on vielä tarkistettava.