Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Toshiba ilmoitti vetäytyvänsä kokonaan flash-muistisirumarkkinoilta, myyvän siru-osakkeita vastineeksi osakkeenomistajille

Flash-muistipiirit ovat hyvin yleisiä nykypäivän älypuhelimissa ja kannettavissa tietokoneissa, ja tämän sirun keksi Japanin Toshiba Corporation viime vuosisadalla. Toshiba on myös ensimmäinen flash-muistisirun valmistaja maailmassa. Ulkomaisten tiedotusvälineiden tuoreimpien uutisten mukaan Toshiba ilmoitti 22. kesäkuuta tärkeän ilmoituksen siitä, että yritys vetäytyy kokonaan flash-muistisirumarkkinoilta, myy kaikki entisen Toshiban flash-muistisirufirman hallussa olevat osakkeet ja antaa puolet pääoman palautus osakkeenomistajille.

Ulkomaisten tiedotusvälineiden mukaan Toshiba on ollut johtava maailmanlaajuinen flash-muistipiirien valmistaja viime vuosikymmeninä, mutta toimintavaikeuksien ja rikkoutuneen pääomaketjun takia Toshiba muutti kesäkuussa 2018 flash-muistiliiketoimintaansa "Toshiba Memory Chip Company". hintaan 18 miljardia dollaria siirrettiin yhdysvaltalaiselle konsortiolle, jota johtaa amerikkalainen pääomayhtiö Bain Capital. Mutta tähän päivään mennessä Toshiballa on edelleen 40% tämän yhtiön pääomasta.

On todettu, että ulkoisen siirron jälkeen Toshiba-muistisiruyhtiö on vaihtanut nimensä nimeksi "Kioxia Holding Company". Toshiba kertoi maanantaina, että Kioxian odotetaan noteerattavan tämän vuoden loppuun mennessä, jolloin Toshiba siirtää 40% osakkeista. Puolet siirretyistä osakerahastoista palautetaan osakkeenomistajille.

"Toshiballa ei ole strategista aikomusta pysyä muistisirumarkkinoilla", Toshiban toimitusjohtaja Nobuaki Kurumatani sanoi maanantaina pidetyssä online-lehdistötilaisuudessa. "Etsimme tapoja käteisenä Kioxian osakkeistamme, ja kun tämä rahaprosessi on saatu päätökseen, aiomme palauttaa suurimman osan nettotuloista meitä tukeville osakkeenomistajille."

"Toshiba pyrkii edelleen kehittämään infrastruktuuri- ja datapalveluyrityksiä", hän sanoi.

Suunnitellessaan Kioxian osakkeiden myyntiä Toshiba jatkoi voimakkaasti liiketoimintamatriisinsa virtaviivaistamiseen, yhtiön nesteytetyn maakaasun liiketoiminnan myyntiin Yhdysvalloissa ja Yhdistyneen kuningaskunnan ydinvoimalaitoksen rakennushankkeiden selvitystilaan saattamista.

Viime vuosina, kun älypuhelimet lisäävät jatkuvasti flash-muistin tilaa, ja kannettavat tietokoneet käyttävät enemmän solid-state-asemia (johdettu flash-muistipiireistä), maailmanlaajuisten flash-muistisirumarkkinoiden suosio on jatkunut, ja puolijohdeyritykset lisääntyvät edelleen. investointi- ja tuotantolinjat, kuten Etelä-Korean Samsung. Elektroniikkayhtiö on tehnyt lisäinvestointeja Kiinan Xi'anissa sijaitsevaan flash-muistisirutehtaan laajentaakseen flash-muistikapasiteettia.

Raporttien mukaan Samsung Electronics on tällä hetkellä alan johtava maailmanlaajuinen flash-muistisirumarkkinoilla ja Kioxia on toisella sijalla. Jättäessään Toshiban määräysvallan yritys suunnitteli alun perin julkistavansa vuonna 2019, mutta asiaa tuntevat ihmiset sanoivat, että globaalin puolijohdemarkkinoiden kysynnän muutosten ja yhtiön heikon kannattavuuden vuoksi Kioxia on pidentänyt listalleottoaikaaan 2019 vuoteen 2020.

Maanantaina Toshiba kertoi myös, että Mitsubishi Chemical Holdingsin entinen puheenjohtaja Yoshimitsu Kobayashi eroaa Toshiban puheenjohtajana. Tämä henkilö toimi Toshiban puheenjohtajana syyskuussa 2015, kun Toshibassa oli kirjanpito-skandaali. Toshiba toivoo voivansa hyödyntää kokemustaan ​​parantaakseen Toshiban sisäistä hallintoa.

31. heinäkuuta pidetyn yhtiökokouksen jälkeen Toshiban puheenjohtajana toimii Japanin Chugain lääkeyhtiön kunniapuheenjohtaja Osamu Nagayama.

Toshiba oli aiemmin kuluttajaelektroniikan tuotemerkki, joka on tuttu ihmisille ympäri maailmaa, mutta Toshiban liiketoimintamatriisi on viime vuosina muuttunut valtavasti, ja yritys on lähtökohtaisesti vetäytynyt kokonaan kulutuselektroniikan markkinoilta. Aiemmin Toshiba siirsi kannettavien tietokoneiden liiketoiminnan Foxconn Groupille ja siirsi joitain kodinkonekauppaa yhdessä tuotemerkkien käyttöoikeuksien kanssa joihinkin Kiinan kodinkoneyrityksiin. Esimerkiksi Guangdongin maakunnan Midea osti Toshiban kodinkonekaupan.