Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Paneelien valmistajien Samsung ja LG: n status quo: patenttioikeudenkäynnit, selviytyminen Kiinan teollisuuskilpailussa

BusinessKorean mukaan maailmanlaajuisten OLED-näyttömarkkinoiden nopean kasvun myötä korealaisten paneelien valmistajat eivät ole pelkästään patenttiriitojen paineessa, vaan myös selviävät kovasta kilpailusta kiinalaisten valmistajien kanssa.

Raportissa huomautettiin, että kaksi suurta korealaista valmistajaa, jotka hallitsevat OLED-markkinoita, eivät ole löysällä. LG Display (LGD) ilmoitti tämän vuoden heinäkuussa, että se lisää 3 triljoonaa voittoa (2,53 miljardia dollaria) 10,5-sukupolven OLED-tuotantolinjaansa Paju Cityssä. Lisäksi Samsung Display ilmoitti 10. lokakuuta investoivansa 13,1 biljoonaa voittoa (11,05 miljardia dollaria) suurten kokoisten OLED-paneelien tuotantoon.

Vaikka korealaisilla paneelinvalmistajilla on vahva sijoitus OLED-laitteisiin, kiinalaiset paneelinvalmistajat myös käyttävät markkinoita aktiivisesti. Esimerkiksi 27. syyskuuta Huiken 32 miljardin juanin kokonaisinvestointi 8.6-sukupolven erittäin teräväpiirtoisen uuden näyttölaitteen tuotantolinjaprojektiin aloitettiin virallisesti Liuyangin talouskehitysvyöhykkeellä. Kun projekti on saatettu tuotantoon, se keskittyy erittäin teräväpiirtonäyttöyn 4K 8K 10K valkoiseen OLED-paneeliin.

Markkinaosuuksien paineiden lisäksi korealaisten paneelien valmistajien patenttioikeudenkäynnit pahenevat.

Raportissa todettiin, että Samsung Display ja LGD ovat äskettäin patenttiriita-asioiden parissa, jotka Irlannin tehdas Solas OLED on jättänyt vireille. Lisäksi Solas teki OLED-paneeleihin liittyviä patenttioikeudenkäyntejä Samsung Electronicsille, LG: lle, Applelle, Sonylle, Googlelle ja Dellille.

Patenttiriidat OLED-markkinoilla asettavat raskaan taakan korealaisille valmistajille, jotka ovat sitoutuneet siirtymään OLED-paneeleihin. Laskelmien LCD-näytöillä, joiden tulot ovat heikentyneet, myös vaikeuksissa on suunnitelmia kerätä varoja sijoittaakseen seuraavan sukupolven näyttöihin.

Lisäksi kiinalaisten paneelivalmistajien kiinniotto on tehnyt Korean tehtaasta suurempia.

Tällä hetkellä Kiinan paneelivalmistajien LCD-markkinaosuus on ylittänyt korealaisten yritysten markkinaosuudet, ja myös kiinalaiset valmistajat laajentavat investointeja OLED-paneeleihin.

Raportissa todettiin, että vaikka Samsungin näytöllä on edelleen suuri markkinaosuus älypuhelimien alalla, kiinalaisten paneelien valmistajat osoittavat selviä kasvun merkkejä vuosineljänneksittäin.

Samaan aikaan IHS Markitin tietojen mukaan Samsungin ja LG: n markkinaosuus laski toisella vuosineljänneksellä, kun taas Kiinan BOE-näyttömarkkinaosuus kasvoi 8,5 prosentista 11,5 prosenttiin. Muut kiinalaiset yritykset, kuten Shanghai Hehui Optoelectronics, Visionox ja Tianma Microelectronics, ovat lisänneet markkinaosuuttaan. Toisaalta Apple testaa tällä hetkellä kiinalaisten yritysten, mukaan lukien BOE, tuottamaa OLED-paneelia, ja markkinaosuus todennäköisesti kasvaa edelleen.

BusinessKorea huomautti lopuksi, että tulevaisuuden älypuhelinten OLED-markkinoilla odotetaan korealaisten ja kiinalaisten näyttövalmistajien välistä kilpailua kiristyvän ja korealaisten näyttövalmistajien tie on pitkä ja mutkikas.