Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

TSMC: n investoinnit nousivat yli 45%. Voiko 2021 ylittää Zhang Zhongmoun vaurauden?

TSMC: n ensimmäinen oikeudellinen kokous vuonna 2021 järkyttää maailmaa. Presidentti Wei Zhejia ilmoitti, että tämän vuoden investoinnit ovat 25–28 miljardia dollaria, mikä tarkoittaa 45–62 prosentin kasvua viime vuoteen verrattuna ja on huomattavasti suurempi kuin ulkomaisten investointien alun perin odottama 21 miljardia dollaria. Noin dollarin ympärillä.

Järkyttyneet lailliset ihmiset kysyivät jatkuvasti investoinneista: "Onko se seurausta Intelin ulkoistamisesta?" "Onko se peräisin älypuhelinten tai HPC: n (High-Performance Computing) kineettisestä energiasta?" "Sisältääkö tämä tehtaiden rakentamisen kustannukset Yhdysvalloissa?"

Tänään "TSMC on siirtymässä toiseen nopeasti kasvavaan alueeseen". Wei Zhejia on luottavainen ja korostaa, että 5G ja korkean suorituskyvyn tietojenkäsittely (HPC) ovat tehneet TSMC: n edistyneestä prosessikysynnästä vahvan, ja HPC tuo yhä tärkeämmän ja pitkäaikaisemman kasvun TSMC: lle. TSMC: n liikkeellepaneva voima on suurin tekijä vahvassa liikevaihdon kasvussa. On arvioitu, että TSMC: n vuotuinen vuotuinen kasvuvauhti saavuttaa tänä vuonna vuoteen 2025 vuoteen 10–15 prosenttia.

Lisäksi 80 prosenttia 20 miljardista dollarista käytetään edistyneisiin valmistusprosesseihin, kuten 3 nm, 5 nm ja 7 nm.

"Taivutti helpotuksen huokaus", ulkomainen analyytikko sanoi Fasuo-kokouksen jälkeen.

Koska hän lupasi tuoreessa tutkimusraportissa, että TSMC ottaa Intelin suuren prosessoritilauksen kahden vuoden kuluttua ja nostaa merkittävästi TSMC: n tavoitehintaa.

Mutta 14. päivänä Intel ilmoitti yhtäkkiä nimittäneensä VMwaren toimitusjohtajan Pat Gelsingerin (Pat Gelsinger) uudeksi toimitusjohtajaksi korvaamaan nykyisen toimitusjohtajan Bob Swanin, joka tukee voimakkaasti valmistuksen ulkoistamista. Tämän seurauksena Intelin osakekurssi nousi yli 10%.

Analyytikko oli järkyttynyt nähdessään uutisen: "Käynnistä vallankaappaus! Se on ohi!" Hän ja jotkut alan toimijat olivat huolissaan ensimmäistä kertaa. Voi olla, että Intelin sisäiset konservatiiviset joukot yhdessä hallituksen kanssa ovat vastahyökkäyksissä toivoen, että prosessoria ei ulkoisteta TSMC: lle. Intelin ihmisarvo.

Mutta yli kymmenen tuntia myöhemmin, kun TSMC ilmoitti investoinneista, jotka ylittivät alan odotukset, hän helpotti.

Koska jos Intelin tilaukset TSMC: lle vaihtelevat todellakin vallankaappauksen takia, TSMC: n on täytynyt olla viime yönä erittäin hermostunut, ja sitä tulisi hidastaa. Sitä ei ilmoiteta nyt (uutinen suuresta tehdaslaajennuksesta). " Hän tuomitsi.

TSMC ei kuitenkaan ole koskaan irtisanonut Intelin tilauksia.

Esimerkiksi kun Zhan Jiahong Morgan Stanley Securitiesista kysyi, johtuivatko investointien kaksinkertaistuminen tänä vuonna Intelin suorittimien ulkoistamistilauksista?

Wei Zhejia vastasi, että emme kommentoi tiettyjä asiakkaita ja tiettyjä alueita, "mutta investoinnit perustuvat 5G: n ja HPC: n pitkäaikaisiin tarpeisiin ja tämän kysynnän heijastamaan yleiseen suuntaukseen".

Analyytikko selitti, että Wei Zhen perheen HPC viittaa itse asiassa Intelin tilauksiin. Joka tapauksessa tärkeimmän tuote-pilvipalvelimen, korkean suorituskyvyn tietojenkäsittelyn alalla yli 90% käyttää Intelin edistyneimpiä prosessoreita.

Toistuvan kunnian mukaan vuodesta vuoteen 2025 vuotuinen tulojen vuotuinen kasvuvauhti on 10% ~ 15%

TSMC mainitsi myös historiaa konferenssissa kahdesti: Myös TSMC: n investoinnit kasvoivat jyrkästi vuonna 2010 ja toivat yhdistetyn 15 prosentin vuotuisen kasvuprosentin vuosina 2010–2015, mikä loi perustan TSMC: n vauraudelle monien vuosien ajan.

Tämä on legendaarisin sivu "The Myth of Zhang Zhongmou" -sivulta.

Hän oli optimistinen älypuhelinten tulevaan kysyntään heti palattuaan toimitusjohtajan virkaan. Riippumattomien johtajien vastustuksessa hän ylitti kaikki mielipiteet ja kaksinkertaisti vuonna 2010 tehdyt investoinnit yhdellä iskulla ja antoi TSMC: n päästä eroon kilpailijoistaan ​​ja hallita. Valimoteollisuus.

"Tämä kasvu tarkoittaa, että TSMC on erittäin optimistinen." Viime vuonna CLSA: n Aasian teknologiaosaston tutkimuspäällikkö Hou Mingxiao, joka ensin kutsui TSMC: n 500 juanin osakekurssin, ilmaisi myös "yllätyksen". Hän sanoi, että jos asiakas sitoutumista ja selkeää yhteistyötä ei ole, TSMC ei tee tällaista päätöstä.

Hou Mingxiao sanoi, että kun Zhang Zhongmou laajensi voimakkaasti investointeja vuonna 2010, tekniikka ei ollut ensimmäinen. Se oli visio täynnä epävarmuutta. Mutta nyt "TSMC on ollut johtavassa asemassa maailmassa ja sen näkyvyys on parempi. Kilpailutilanne on nyt selvä. Kaikki ovat hänen takanaan. Joten hänellä olisi oltava tietoja, jotta päämiehet luottavat siihen, ja onnistumisen todennäköisyys vastaa sitä. korkea! "

Bernsteinin tutkimusraportissa ennustetaan, että vuonna 2023 Intel ulkoistaa 10–30 prosenttia prosessorista, mikä tuo 5–10 prosentin kasvua TSMC: lle.

Missä on seuraava aalto? HPC: n suuri kasvu, automaattinen sytytys

Lisäksi Intelin tilaukset eivät ole ainoa tuki TSMC: n hämmästyttävän investointien kasvun takana.

"Näemme vahvoja liiketoimintamahdollisuuksia suurteholaskennan, autoelektroniikan, esineiden internetin ja älypuhelinten neljällä kasvualustalla", Wei Zhejia sanoi.

TSMC: n talousjohtaja Huang Renzhao selitti, että viimeisen vuosineljänneksen liikevaihto hyötyi pääasiassa 5G-älypuhelinten ja HPC: hen liittyvien sovellusten lanseeraamisesta, mikä toi voimakkaan kysynnän TSMC: n 5 nm: n prosessille. Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä konsernin liikevaihto oli 361,53 miljardia yuania, vuotuinen kasvu 14%, myyntikate 54%, verojen jälkeinen nettotulos noin 142,77 miljardia yuania ja osakekohtainen nettotulos 5,51 yuania.

Pitkän aikavälin näkökulmasta Wei Zhejia huomautti, että HPC on suurin tekijä TSMC: n jatkuvassa nousussa. Eri sovellusten asiakkaat yrittävät saavuttaa parhaan laskentatehon eri arkkitehtuureilla. Perustuen TSMC: n johtavaan tekniikkaan, sillä voi olla parhaat mahdollisuudet ymmärtää teollisuuden trendi, vuosina 2020-2025 yhdistetty vuotuinen kasvuvauhti on 10-15%.

Myös autoteollisuus syttyy: Vaikka autoteollisuuden markkinat olivat suhteellisen heikot vuonna 2018, ja viime vuoden uusi kruunuepidemia vaikutti siihen vielä enemmän, mikä sai TSMC-asiakkaat vähentämään kysyntää viime vuoden kolmannella neljänneksellä, Wei Zhejia sanoi, että TSMC aloitti nähdä merkkejä teollisuuden elpymisestä viime vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Hän sanoi, että autojen toimitusketjun kysynnän elpymisen takia kapea kapasiteetin tarjonta tulee selvemmäksi. "TSMC tekee siitä ensisijaisen tärkeän ja jatkaa tiivistä yhteistyötä autoelektroniikka-asiakkaidemme kanssa kapasiteetin kysynnän tukemiseksi."

Lisäksi matkapuhelimet lisäävät tasaisesti lämpöä: tänä vuonna maailmanlaajuisten älypuhelinten määrän odotetaan kasvavan 10% viime vuoteen verrattuna ja 5G-älypuhelinten markkinaosuuden kasvavan viime vuoden 18%: sta yli 35%: iin Tämä vuosi. Myös 5G-älypuhelinten piipitoisuus kasvaa 4G-älypuhelimiin verrattuna.

Ulkomaiset sijoitukset: kaikki ovat hänen, TSMC: llä on viimeinen sana!

Wei Zhejia odottaa puolijohdemarkkinoiden (lukuun ottamatta muistia) kasvavan noin 8% vuonna 2021 ja kiekkojen valmistusteollisuuden kasvavan noin 10%. Dollarina mitattuna TSMC on varma, että se nostaa keski-teini-ikäisten prosenttiosuuttaan, mikä on parempi kuin markkinoiden yleinen kehitys.

Teknisesti TSMC 3nm aikoo aloittaa koetuotannon vuonna 2021, ja massatuotannon odotetaan olevan vuoden 2022 toisella puoliskolla. "Olemme varmoja, että TSMC 3nm -teknologiasta tulee toinen tärkeä ja kestävä tekniikka", Wei Zhejia sanoi.

Bernstein-analyytikko Mark (Mark Li) uskoo, että vain TSMC: llä on tällä hetkellä kehittyneempi prosessi, jota tarvitaan tässä maailmassa. Jos Intel edelleen antaa tärkeän 3 nm: n TSMC: lle, 3 nm: stä tulee TSMC: n tehokkain prosessi. Yhtiön asema on erittäin tärkeä.

"Pohjimmiltaan se on nyt, TSMC sanoi sen!"Hou Mingxiao esitti tämän kommentin: "Hän sanoi, että kaikki lasketaan, koska kaikki ovat hänen asiakkaitaan."