Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Samsung Electronicsin viennillä on suuri vaikutus Etelä-Korean puolijohteisiin Apple Cook sanoi, että Kiinalle on hyödyllistä asettaa tariffeja Samsungille

Samsung Electronics totesi puolivuotiskatsauksessaan, että tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla yhtiön myynti oli 75,2 biljoonaa voittoa (noin 62 miljardia dollaria), josta 86% tuli ulkomailta. Etelä-Korea on Aasian neljänneksi suurin talous (kolme suurinta on Kiina, Japani, Intia), ja sen vienti oli samana ajanjaksona 313,4 biljoonaa voittoa (259,6 miljardia dollaria), josta ulkomaisten tulojen osuus oli 20,6%.

Raportin mukaan alueittain maailman suurimpana sirujen ja matkapuhelimien valmistajana Samsungin myynti Pohjois-Amerikassa oli 21,2 biljoonaa voittoa (17,6 miljardia dollaria), jota seurasi Kiina (17,8 biljoonaa voittoa, eli noin 14,7 miljardia). Yhdysvaltain dollareita), Aasia (pois lukien Kiina ja Etelä-Korea) ja Afrikka (yhteensä 16,7 biljoonaa voittoa, eli noin 13,8 miljardia dollaria) ja Eurooppa (9 biljoonaa voittoa, eli noin 7,49 miljardia dollaria).

Vaikka suurin osa Samsungin voitoista tulee ulkomailta, suurin osa sen veroista maksetaan kotimaassa. Samsung kertoi tulosraportissaan, että yritys maksoi 9,5 biljoonaa voittoa (noin 7,87 miljardia dollaria) yritysveroa Etelä-Koreassa vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Kasvua oli 19,7% viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Reutersin mukaan Trump sanoi sunnuntaina, että keskusteluissa Applen toimitusjohtajan Cookin kanssa Cook on toistuvasti korostanut tariffienkorotuksen vaikutusta Kiinan tuontiin ja siitä seuraaviin kilpailijoihin. Mahdolliset hyödyt.

Trump sanoi, että Cookille "annetaan hyvä tapa", koska tariffit eivät vaikuta Samsungin tuotteisiin, ja Apple vaikuttaa, joten tämä satuttaa Applea.

On selvää, että Trump ja Cook ovat illallisia yhdessä perjantai-iltana paikallista aikaa. Tätä varten Trump kirjoitti golfkeskuksessaan Bedminsterissä, New Jerseyssä, Yhdysvalloissa: "Tonight ja Applen Tim. · Cookilla on illallinen, he käyttävät paljon rahaa Yhdysvalloissa sijoittaakseen. Tämä on hienoa! & Quot;

"Minusta Cook on keksinyt erittäin vakuuttavan näkemyksen, ja pidän sitä", Trump sanoi haastattelussa New Jerseyn lentokentällä.

On selvää, että suunnitelma tariffien asettamisesta kiinalaisille tavaroille (mukaan lukien kulutuselektroniikka) on 300 miljardin dollarin arvoinen, ja se toteutetaan kahdessa vaiheessa 1. syyskuuta ja 15. joulukuuta.

Toistaiseksi Applen MacBook-kannettavissa ja iPhonissa ei ole lisäkustannuksia ennen 15. joulukuuta, mutta muut yrityksen tuotteet, mukaan lukien sen AirPod, Apple Watch ja HomePod, lisätään 1. syyskuuta. Tariffeja.