Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Reuters: Ennen kuin Trump eroaa, Intel ja muut yritykset peruuttavat kymmeniä toimituslisenssejä Huaweiille

Asiaan perehtyneiden ihmisten mukaan Trump-hallinto on ilmoittanut useille Huawei-toimittajille, mukaan lukien siruvalmistaja Intelille, että se peruuttaa parhaillaan tiettyjä lisenssejä tuotteiden myymiseksi Huaweiille ja aikoo hylätä kymmeniä muita sovelluksia Huawei: n toimittamiseksi. . Tämä voi olla Trumpin viimeinen toimi Huaweiä vastaan ​​ennen eroamista.

Reutersin saamien sähköpostitietueiden mukaan SIA ilmoitti perjantaina, että Yhdysvaltain kauppaministeriö on ilmoittanut "hylkäävänsä suuren määrän lisenssihakemuksia tuotteiden myymiseksi Huaweiille ja kumoavan ainakin yhden aiemmin myönnetyn lisenssin". Lähteen mukaan useampia kuin yksi lisenssi peruutettiin ja toisen mukaan se sisälsi kahdeksan lisenssiä, jotka neljä yritystä oli hankkinut. Niistä japanilainen flash-muistisirujen valmistaja Kioxia on peruuttanut ainakin yhden lisenssin. SIA ilmoitti sähköpostissa, että näihin toimiin liittyi "laaja valikoima" tuotteita puolijohdeteollisuudessa, ja kysyi, onko yritys saanut ilmoituksen. Lisäksi sähköpostiviestissä huomautettiin, että monet yritykset ovat odottaneet toimitushakemuksia useita kuukausia, mutta Trumpin välittömän eroamisen tapauksessa haaste siitä, kuinka ministeriöt "hylkäävät" hyväksynnän.

On ilmoitettu, että yrityksellä, joka vastaanottaa ilmoituksen "aikomus kieltää", on 20 päivän vasteaika, ja kauppaministeriö ilmoittaa yritykselle kaikista päätöksen muutoksista 45 päivän kuluessa, muuten muutoksista tulee lopullinen päätös . Etuyhteydessä olevilla yrityksillä on myös 45 päivää aikaa valittaa.

Toukokuussa 2019 Yhdysvallat sisällytti Huawei kansallisen turvallisuuden perusteella "entiteettiluetteloon" ja rajoitti toimittajia myymästä amerikkalaisia ​​tuotteita ja tekniikoita yritykselle. Kun Yhdysvallat lisäsi sanktioitaan Huaweiin, se hyväksyi kuitenkin myös joitain toimituslisenssejä ja jopa vaati yrityksiä, jotka myyvät amerikkalaista tekniikkaa ja valmistavat ulkomailla, jättämään hakemuksia, mikä epäilemättä laajensi Yhdysvaltojen valtaa.

Asiaa tuntevat ihmiset sanoivat, että ennen viimeisimmän toimenpiteen toteuttamista odottaa noin 150 lisenssiä, joihin sisältyy 120 miljardin Yhdysvaltain dollarin arvosta tavaroita ja tekniikkaa. Tämä johtuu Yhdysvaltain virastojen kyvyttömyydestä päästä sopimukseen siitä, pitäisikö nämä lisenssit myöntää ja onko ne hylätty. Lisäksi Huawein tavaroista ja teknologialisensseistä on vielä 280 miljardia dollaria, joita ei ole vielä käsitelty, mutta ne hylätään nyt todennäköisemmin.

Viime vuoden elokuussa päivitetyssä Huawei-kiellossa on sääntö, jonka mukaan 5G-tuotteet voidaan hylätä, lukuun ottamatta niihin liittyviä tekniikoita, joissa on vähemmän edistyneitä tekniikoita, olosuhteista riippuen.

Edellä mainittujen lähteiden mukaan Yhdysvaltain hallitus teki 4. tammikuuta alkaen edellä mainitun päätöksen kuuden tapaamisen jälkeen kauppaministeriön, osavaltion, puolustusministeriön ja energiaministeriön vanhempien virkamiesten kanssa. Hän sanoi, että virkamiehet ovat laatineet yksityiskohtaiset ohjeet siitä, millä tekniikoilla voidaan tukea 5G: tä, ja käyttävät sitä toiminnan vertailukohtana. Tämän jälkeen virkamiehet hylkäsivät suurimman osan noin 150 kiistanalaisesta hakemuksesta ja peruuttivat kahdeksan lupaa uusien ohjeiden noudattamiseksi.

Yhdysvaltain toiminta tehtiin Trumpin äskettäin nimitetyn kauppaministeriön virkamiehen Corey Stewartin painostuksesta. Trumpin hallinnon lopussa Stewart työskenteli kauppaministeriössä kaksi kuukautta. Hän toivoi edistävän kovaa Kiinan politiikkaa.