Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

New York Times: pelkäämättä, että tärkeät sirut ovat loppumassa, Yhdysvallat työntää kotimaan jälleenrakennuksen puolijohdekapasiteettia

New York Timesin mukaan Yhdysvaltain vanhemmat puolustusviranomaiset tapasivat äskettäin teknologiajohtajia kannustamaan heitä rakentamaan uusia puolijohdetuotantolinjoja Kiinaan estämään TSMC: tä ja muita valmistajia katkaisemasta Yhdysvaltojen sirujen tarjontaa.

Raportin mukaan keskusteluihin osallistuneet tuntemattomat ihmiset sanoivat keskustelujen syyn Yhdysvaltojen hallituksen havaitsevan, että armeija luottaa entistä enemmän siruihin, joita valmistetaan Kiinan ulkopuolella, etenkin Taiwanissa, missä TSMC: llä on tärkeä asema kaupallisessa kaupassa sirukenttä. Sen tuottamia siruja voidaan käyttää avaruusaluksissa, satelliiteissa, droneissa ja langattomassa viestinnässä. Asiaa tuntevien ihmisten mukaan jotkut vanhemmat puolustusviranomaiset ja siruvalmistajat ovat huolissaan siitä, että Taiwanin tavarantoimittajat rajoittavat tai katkaisevat sirujen tarjonnan.

TSMC: n puheenjohtaja Liu Deyin kertoi keskustelleensa hiljattain kauppaministeriön kanssa uuden tehtaan rakentamisesta Yhdysvaltoihin. Hän sanoi, että suurin este on rahoitus; Tarvitaan suuri määrä tukia, koska Yhdysvaltojen toimintakustannukset ylittävät huomattavasti Taiwanin kustannukset.

"Kaikki riippuu siitä, milloin voimme kaventaa kustannuseroa", hän sanoi haastattelussa.

On todettu, että Yhdysvaltain puolustusministeriö on ollut huolestunut jo pitkään. Yhdysvallat on käyttänyt elektronisia komponentteja, joita vain kerran valmistettiin omassa maassa, edistyneimmissä aseissaan, mutta monien sirujen kotimaiset tuotantolinjat on jo siirretty ulkomaille, ja pelkää, että kriisissä on kerran poliittisia tai sotilaallisia ulkomaalaisia , toimitus keskeytetään. Erikoiskomponenttien merkitys kasvaa edelleen. Esimerkiksi Piilaakso kehitti ohjelmoitavat sirut, joilla on ollut merkittävä rooli F-35-hävittäjässä, ja niitä valmistetaan pääasiassa Taiwanissa. Lisäksi langaton kantataajuusprosessori, jota uuden sukupolven 5G-viestintäominaisuudet vaativat ja jota Yhdysvallat arvostaa, sen valmistustekniikka on TSMC: n käsissä.

Aiemmin Yhdysvaltojen tutkimuksen ja tekniikan varajohtaja Lisa Porter kertoi Los Angelesissa pidetyssä teknologiatapahtumassa, että avainkomponenttien ja ohjelmistojen toimitusketjujen turvallisuuden varmistaminen on "makro" -ongelma, jonka Yhdysvaltain puolustusministeriö ja teknologiayritykset täytyy työskennellä yhdessä ratkaistakseen.

Tässä suhteessa Yhdysvallat on ryhtynyt vastaaviin toimenpiteisiin. Minnesotan sirujen valmistuspalvelun tarjoaja SkywaterTechnology ilmoitti tällä viikolla, että puolustusministeriö investoi 170 miljoonaa dollaria auttamaan sitä lisäämään kapasiteettiaan ja parantamaan tekniikkaa, kuten sirujen tuotantoa, joka kestää avaruussäteily.

Paneeli suositti, että liittovaltion hallitus tukee enemmän kotimaista sirujen tuotantoa. Kehittyneen kaupallisen tehtaan kustannukset voivat kuitenkin olla jopa 15 miljardia dollaria näiden tilojen toiminnan, miehityksen ja toimitusten toistuvien kustannusten lisäksi.

Raportin mukaan TSMC on johtava tilausvalmistuspalveluiden nimeltä "siruvalimo". Viime vuosina se on ollut Intelin edessä vähentämällä sirupiirejä parantaakseen sirujen suorituskykyä. Valmistusetu on yksi syy siihen, miksi se saa edelleen tilauksia suurilta yhdysvaltalaisilta sirujen suunnitteluyrityksiltä, ​​kuten Apple, Qualcomm ja NVIDIA, joiden sirut ovat yhä tärkeämpiä puolustus- ja siviilikäytössä.