Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Lenovo -konsernin liikevaihdon kasvun alhaisin yhdeksän vuosineljänneksen hitaiden PC -markkinoiden keskellä

Reutersin mukaan 10. elokuuta Lenovo -konserni kirjasi alhaisimman liikevaihdon kasvuaan yhdeksän vuosineljänneksellä heikentyneen kysynnän vuoksi sen jälkeen, kun uusi kruunun epidemia laukaisi markkinoiden nousun ja kotimaisten rajoitusten vaikutukset epidemiaan.

Tulokset perustelevat Lenovon strategian keskittyä muiden kuin henkilökohtaisten tietokoneiden (PC) yritysten, kuten älypuhelimien, palvelimien ja tietotekniikkapalvelujen, kehittämiseen, jotka yhdessä vastaavat yli kolmanneksen sen myynnistä, raportti totesi.

Liikevaihdon mukaan Lenovon kokonaistulot huhti-kesäkuun aikana oli 16,96 miljardia dollaria, mikä on vähäistä 0,2%: lla edellisvuodesta. Vaikka seitsemän analyytikkoa oli laajasti vastanne keskimäärin 16,87 miljardia dollaria, se oli Lenovon pienin lisäys maaliskuun 2020 vuosineljänneksen jälkeen.

Lenovon osakkeenomistajille johtuva nettotulos nousi kuitenkin 11 prosenttia 516 miljoonaan dollariin vuosineljänneksellä.

Lenovon hidas liiketoiminnan kasvu tapahtui samanaikaisesti globaalin PC -teollisuuden jäähdytyksen jälkeen uuden kruunun epidemian käynnistämisen myynnin nousun jälkeen ja kehotti yrityksiä, kuten siruvalmistajia Intelin ja Samsung Electronicsin, varoittamaan kysynnän voimakasta hidastumista.

Global Notebook -tietokoneen lähetykset laskivat 11,1 prosenttia edellisvuodesta viimeisellä vuosineljänneksellä, mikä on suurin vuoden 2013 toisen vuosineljänneksen jälkeen, tutkimusyrityksen Counterpoint totesi.

Lenovon kokonaismäärä PC -lähetykset laskivat 12,7% 17,4 miljoonaan yksikköön, pääasiassa heikosta kuluttajien kysynnästä, vastakohta sanoi. Kiinalainen yritys kuitenkin säilytti edelleen johdonsa Global PC -markkinoilla 24,4%: n osuudella.

Lisäksi Kiinan lukitsemat osuivat PC: n toimitusketjuun tällä vuosineljänneksellä, ja tärkeimmät muistikirjan valmistajat, mukaan lukien Quanta, Comp ja Wistron, ovat kaikki suuria valmistushäiriöitä, vastapiste raportin mukaan.

Toimitusketjun parantaminen

Lenovo Groupin talousjohtaja Huang Weiming sanoi, että Lenovon laitteiden liiketoiminnan neljännesvuosittain tulot laskivat 3%: n perusteella "COVID-19-pandemian aiheuttamien" heikkojen kuluttajien kysynnän ja tarjonnan rajoitusten vuoksi ".

Mutta hän sanoi, että muut kuin PC-laiteyrityksen tulot nousivat 12 prosenttia. Älypuhelinten myynnin liikevaihto kasvoi yli 20 prosenttia vuotta aiemmin.

Lenovo Groupin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Yang Yuanqing kertoi odottavansa tämän vuoden maailmanlaajuisten PC -lähetysten olevan 300–310 miljoonaa yksikköä. Se laskee lähes 10 prosenttia 341 miljoonasta yksiköstä, jotka tutkimusyritys Canalys on viime vuonna lähettänyt.

Lisäksi Yang Yuanqing kertoi, että monien laitteistovalmistajien aikaisemmin tänä vuonna vaivannut toimitusketjun puute on parantunut.

"Meillä on edelleen pulaa joillakin alueilla, etenkin Data Center -liiketoiminnassa", hän sanoi. "En yleensä näe merkittäviä haasteita vuoden jälkipuoliskolla."

Yang lisäsi myös, että Lenovo on nähnyt puolijohdeteollisuuden hinnankorotuksia, mutta yritys pysyy joustavana käsitellessään komponenttien hintojen vaihtelua.