Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Japanin ja Korean välinen kitka jatkuu, Etelä-Korea vetoaa WTO: hon Japanin kaupan rajoituksista

Etelä-Korean teollisuus-, kauppa- ja resurssiministeriö, kauppaministeri Yu Mingxi, ilmoitti 11. lokakuuta paikallista aikaa tiedotustilaisuudessa, että Etelä-Korean hallitus päätti vedota Maailman kauppajärjestöön (WTO) Japanin rajoituksista. viennistä Etelä-Koreaan.

Raportin mukaan Japanin hallitus alkoi yli kaksi kuukautta sitten rajoittaa kolmen keskeisen teollisuusmateriaalin vientiä Etelä-Koreaan. Nämä kolme materiaalia ovat kriittisiä sirujen ja näyttöjen tuotannolle, ja ne voivat olla voimakas isku Etelä-Korean pylvästeknologiateollisuudelle.

Yu Mingxi kertoi, että sen jälkeen kun Etelä-Korean suurtuomioistuin antoi ratkaisun Korean työntekijöiden vaatimuksista toisessa maailmansodassa, Japani hyväksyi poliittiset rajoitukset (kaupan rajoitukset), syrjivän toimenpiteen, joka kohdistuu suoraan Etelä-Koreaan.

Yu Mingxin mukaan muutoksen tarkoituksena on suojella Etelä-Korean etuja ja välttää taloudellisten ja kaupallisten tapahtumien toistumista politiikan kannalta.

Etelä-Korean korkein oikeus tuomitsi loka-marraskuussa 2018 japanilaiset yritykset korvaamaan Korean niemimaan siirtokunnan aikana pakotetut korealaiset työvoimat, mikä aiheutti tyytymättömyyttä Japanin puolelle. Japanin osapuoli vaati, että kahden maan vuonna 1965 allekirjoittaman "Japanin ja Etelä-Korean korvaussopimuksen" mukaan Korean kansa ei enää voisi vaatia Japanin puolelle, mutta Etelä-Korea ei ole tunnustanut tätä näkemystä.

Heinäkuun alussa 2019 Japanin hallitus ilmoitti vahvistavansa Etelä-Koreaan vietävän kolmen puolijohdeteollisuuden raaka-aineiden hallintaa, laukaiseen kaupan kitkaa Korean ja Japanin välillä ja jatkavan käymistä. Japanin puolella sanottiin, että syy valvontatoimenpiteiden toteuttamiseen on se, että Etelä-Korealla on ongelmia viennin hallinnassa, ja eteläkorealainen osapuoli syytti Japania tästä "taloudellisena kostona" Etelä-Korean korkeimmalle tuomioistuimelle tuomita japanilaiset yritykset korvaamaan pakko työtapaukset.