Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Kokoontaitetun näytön matkapuhelinmarkkinat ovat kasvamassa, useat paneelien valmistajat nopeuttavat asetteluaan

Ei ole liioittelua kutsua vuotta 2019 "ensimmäisen näytön matkapuhelimien vuodeksi". Sen jälkeen kun Samsung ja Huawei julkaisivat taitettavat näyttöpuhelimet Galaxy Fold ja Mate X vuoden alussa, vuoden loppuun mennessä Motorola Razr V3- ja Xiaomi and Gree -taitetut näytöpatentit pyyhkäisevät näyttöä peräkkäin.

Nykyisestä näkökulmasta vuodesta 2020 voi tulla avainvuosi Huaweille, Samsungille, Motorolalle ja muille matkapuhelinvalmistajille taistellakseen taitettavan näytön matkapuhelinmarkkinoita vastaan. Yonhapin uutistoimiston mukaan Samsung julkaisee ensimmäisenä uuden kokoontaitettavan puhelimen helmikuussa 2020. Yu Chengdong paljasti myös siitepölyn vuosikokouksessa, että Huawein toinen kokoontaitettava näyttöpuhelin Mate Xs pidetään MWC Global Mobile -puhelimessa. Viestintänäyttely helmikuussa 2020. Näyttelyssä on parempi saranasuunnittelu, parempi prosessori ja sen varastossa on runsaammin kuin Mate X.

Voidaan nähdä, että suuret matkapuhelinvalmistajat joko julkaisevat taitettavia näyttötuotteita tai kehittävät taitettavia näyttötuotteita. Koska kokoontaitettavien näyttöjen markkinat ovat edelleen kuumat, päätevalmistajat tutkivat jatkuvasti taivutusnäyttöjen sovellussuuntaa, kun taas paneelien valmistajat lisäävät vastaavaa joustavaa AMOLED-tuotantokapasiteettiaan selviytyäkseen tulevien kokoontaitettavien näyttöjen matkapuhelinmarkkinoista.

Kokoontaitettava näyttö matkapuhelinmarkkinat ovat valmiit

Älypuhelinteollisuuden nykyisessä kehitysvaiheessa, olipa kyseessä sitten koko näytön tai uritettu reikä, se ei ole ollut tarpeeksi houkutteleva kuluttajille, ja taittuva tuote on muuttanut kuluttajien käsitystä tuotemuodosta. OPPO: n varapuheenjohtaja ja akatemian dekaani OP Chang uskoo, että matkapuhelimien tulevan muodon on oltava taitettava. OPPO: n taiveseulatuotteet ovat intensiivisen tutkimuksen ja kehityksen alla. Nykyisin taitettavan näytön tekniikassa ja patenteissa on paljon varauksia.

Älypuhelinten markkinoiden jatkuvan laskusuhdanteen vuoksi vuonna 2019 taittuvien näyttöpuhelimien odotetaan lievittävän matkapuhelinten myynnin jatkuvaa laskua. IHS-ennusteiden mukaan taitettavien matkapuhelinten lähetysten odotetaan olevan 8,3 ja 17,5 miljoonaa yksikköä vuosina 2020-2021, ja lähetysten nousevan 53,4 miljoonaan yksikköön vuoteen 2025 mennessä, yhdistetyn vuotuisen kasvun ollessa 81% ja levinneisyysasteen ollessa noin 3,4 %.

Teollisuuden sisäpiiriläiset sanoivat: "Samsungin ja Huawein taitettavat älypuhelimet ovat tuoneet markkinoille lisääntynyttä kysyntää. Tabletit PC: t, kannettavat tietokoneet jne. Varustetaan myös taitettavien näyttökehityssuuntien kanssa, mikä vaikuttaa suuresti taitettavien paneelimarkkinoiden kokoon. "Kun paneeleiden yritykset virallistavat taitettavat paneelit massatuotannon, markkinoiden koon odotetaan kasvavan huomattavasti."

Tällä hetkellä suuret paneeliyhtiöt kiihdyttävät kilpailua taitettavien paneelien massatuotannossa. Samsung Display, LGD ja BOE ovat taitettavien paneelien johtavassa asemassa. Myös TCL Huaxingin ja Shentianman kokoontaitettava näyttötekniikka edistyi.

TCL: n perustaja ja puheenjohtaja Li Dongsheng kertoi 10. tammikuuta 2020 haastattelussa, että TCL Huaxingin tuottama taitettava näyttö on toimitettu Motorola Razr -puhelimille ja TCL Huaxingista on tullut myös yksi Razr-taitettavien matkapuhelimien päätoimittajista. . Hän uskoo, että taitettavien matkapuhelimien kasvunopeus tulee olemaan erittäin korkea vuonna 2020, toisaalta, koska taitettavien matkapuhelimien perusmäärä vuonna 2019 on suhteellisen pieni, toisaalta se riippuu markkinoiden hyväksynnästä.

Huaxing Optoelectronicsin sukulainen kertoi Jiwei.com: lle, että TCL Huaxingin itsensä kehittämä laminoitu rakenne pystyy toteuttamaan ulko-, sisä- ja kaksinkertaisen taivutusmuodot vastaamaan eri asiakkaiden tarpeita. TCL Huaxingin itsenäisellä, laminoidulla rakenteella varustettu joustava taitettava näyttö on paljastettu 16. optisessa näyttelyssä. Joustava taitettava seinä sisältää staattisen ja dynaamisen taivutuksen ja tukee sovellusmuotoja, kuten sisäänpäin tai ulospäin taittamista. Taitettuaan, voidaan pitää yhdellä kädellä. Innovatiivisen laminoidun rakenteen ansiosta on mahdollista vaihtaa kaksinkertaisen taitoksen muodon välillä, jonka ulkotaiteen säde on 5 mm ja sisätaitoksen säde 3 mm. Luotettavuuden kannalta joustava taittuva tuote on läpäissyt 200 000 dynaamista taittotestiä, ja sen käyttöikä on yli 3 vuotta, mikä on kuluttajien matkapuhelimien yleistä elinajanodotetta pidempi. TCL Huaxingin joustava AMOLED-paneeli keskittyy joustaviin näyttötekniikoihin, kuten taitettaviin tuotteisiin, ja sen tuotteet ovat tunnustaneet monet brändistrategiset asiakkaat.

Tianma on myös nopeuttanut asetteluaan taitepaneelimarkkinoilla. Tianma kertoi, että se ei poistu taitettavista matkapuhelinmarkkinoista, ja se tekee yhteistyötä asiakkaiden kanssa lanseerattavien matkapuhelintuotteiden markkinoille saattamiseksi, joiden odotetaan toimitettavan vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla.

Vaikka taitettavista matkapuhelimista on tullut ilma-aukko ja pääoma suosii niitä, paneelien valmistajat ovat myös nopeuttaneet taitettavien paneelien massatuotantoa vastaamaan markkinoiden kysyntää. Kuitenkin sikäli kuin nykyiset tekniset välineet eivät ole riittävän kypsiä, on vielä tutkittava, voidaanko niistä todella tuottaa arvoa kuluttajille, ja myös kokoontaitettavat paneelien massatuotanto on ratkaistava kiireellisesti. Tämä on myös syy siihen, miksi useimmat päätelaitteiden valmistajat ovat odotustilassa ilman erityistä edistystä; Kuitenkin Huawein ja Samsungin kaltaisten pioneereiden ohjaamalla taitettavilla matkapuhelimilla ja niiden takana olevalla teollisuusketjulla voi olla hyvät kasvupotentiaalit tulevaisuudessa. .

Näytön ja saranoiden kaltaiset ongelmat on ratkaistava kiireellisesti

Vaikka markkinoilla on valtava potentiaali, joustavat taitettavat näytöt kohtaavat tässä vaiheessa silti haasteita taitettavan näytön taittamisen suunnittelussa, saranan suunnittelussa, akun kapasiteetissa, kustannuksissa, käyttöliittymäsuunnittelussa jne. Qunzhi Consulting uskoo, että "avain taitettaviin matkapuhelimiin on sarana. Olipa se taitettu sisään tai ulos, siellä on ns. R-kulma (taivutussäde), joka myös testaa paneelien valmistajien kykyä. R-kulma on pienempi kuin ulkotaite ja sitä on suhteellisen helppo käsitellä. Lisäksi taittumisen jälkeen on todella rypytys, mutta Samsung ja Huawei ovat molemmat käsitellyt sen. Sileys ja kulutuskestävyys taittamisen jälkeen ovat hyvät. Mutta voidaanko se ylläpitää massatuotannon jälkeen? Morfologinen stabiilisuus on vielä nähtävissä. "

Huaxing Optoelectronicsista vastaava henkilö kertoi myös Jiwei.com: lle "Matkapuhelimen taittamisen kustannusten vähentämiseksi meidän on ratkaistava kannen, saranoiden, polarisaattoreiden jne. Tekniset ongelmat. Kannen on täytettävä taitettava, valonläpäisevä ja suojaava suorituskyky. CPI (väritön läpinäkyvä polyimidikalvo) on tällä hetkellä tärkein ratkaisu, ja UTG (erittäin ohut lasi) on myös terminaalivalmistajien tutkimussuunta; saranat ovat myös avain taitettavien matkapuhelimien aikaansaamiseen. monimutkainen rakenne ja ehdottaa tarkkuusosien prosessointia. Korkeammat vaatimukset lisäävät myös kustannuksia huomattavasti; kosketuselektrodimateriaaliliuos on muutettava ITO-materiaalista metalliverkoksi, ja näytölle taitettavien polarisaattoreiden paksuuden on oltava huomattavasti pienempi. "

Voidaan nähdä, että taittuvan näytön matkapuhelimen on oltava taitettu ja taipunut yli 200 000 kertaa ja että sen on säilytettävä 5 vuoden käyttöikä. Sen ydinvaikeus on näyttö- ja saranatekniikassa. Taitettava puhelin tarvitsee joustavan, taivutuskestävän AMOLED-näytön, ja siinä on oltava myös tarkkuussarano, joka yhdistää laitteen kaksi puoliskoa. Verrattuna saman ajanjakson aikana julkaistuihin lippulaivapuhelimiin, Samsungin ja Huawein taivepuhelimien kasvaneet raaka-ainekustannukset heijastuvat pääasiassa komponentteihin, kuten näyttöruutuihin, saranoihin, emolevyn piirilevyihin, akkuihin ja siruihin.

Otetaan esimerkiksi Samsung Galaxy Foldin ja Galaxy S10 +: n vertailu, kokonaiskustannukset ovat nousseet 30%. Niistä Galaxy Fold -näytön pinta-alan lisääntymisen vuoksi näytön BOM-kustannukset ovat nousseet 77% verrattuna Galaxy S10 +: een. Lisäksi komponenttien, kuten paristojen ja akseleiden, kustannukset nousivat 120% ja PCB-yhdisteiden kustannukset nousivat 14%. Lisäksi, taitettavien matkapuhelimien kaksoismuotoisen emolevyn suunnittelun takia, sirujen, FPC: ien, metallirakenteisten osien, sähkömagneettisten suojajen jne. Määrä kasvaa myös merkittävästi.

IHS Markit-tietojen mukaan liikkuvien joustavien OLED-paneelien keskimääräinen myyntihinta on noin kolme kertaa kovan näytön OLED-paneelien ja yli kuusi kertaa nestekidenäyttöjen. DSCC ennustaa, että tekniikan kypsyyden ja tarjonnan parantuessa taitettavien OLED-näyttöjen kustannukset vähenevät nopeasti seuraavien kolmen vuoden aikana, ja vuoteen 2022 mennessä kustannukset laskevat noin 90 dollariin, laskua noin 50%.

Teollisuuden sisäpiiriläiset kertoivat myös Jiwei.com: lle "Taitettavien matkapuhelimien hinnan alennus vaatii prosessin, joka riippuu eri paneelitehtaiden kapasiteetin vapauttamisen nopeudesta." Jatkossa taitettavien paneelien tuotantoprosessin kiihtyessä tuotteiden hinnat normalisoituvat ja taitettavista matkapuhelimista odotetaan tulevan seuraava leimahduspiste matkapuhelinteollisuudessa.