Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Brookfield ostaa espanjalaisen aurinkoyhtiön EU: n hyväksyntää varten

Euroopan komissio (EY) ilmoitti keskiviikkona hyväksyneensä 50 prosentin osuuden espanjalaisesta aurinkokehittäjän ja operaattorin X-Elio EnergySL: n ostosta, jonka on ehdottanut Brookfield Renevable Partners LP.

Sopimuksen mukaan Kanadan Brookfield Asset Managementin (TSE: BAM.A) uusiutuvan energian osasto ostaa 20%: n osuuden X-Eliosta Acekselta, espanjalaisen yrittäjäperheen Riberan holdingyhtiöltä, ja ostaa myös Yhdysvaltain pääoman. rahasto KKR. (NYSE: KKR) omistaa 30% osakkeista.

Kaupan toteutumisen jälkeen KKR ja Brookfield Renevable toimivat X-Elio -yrityksessä 50/50 -yhteisyrityksen kautta.

Euroopan komissio uskoo, että ehdotettu hankinta ei aiheuta kilpailuongelmia, koska se johtaa "rajoitettuun horisontaaliseen ja vertikaaliseen päällekkäisyyteen kahden yrityksen välillä". Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissio (FTC) hyväksyi kaupan syyskuussa.

Madridissa sijaitsevassa X-Eliossa on tällä hetkellä 273 MW: n toimiva aurinkovoimalaitosvalikoima ja vielä 1 413 megawattia rakenteilla. Yhtiöllä on myös laajempi 4 800 MW: n putkilinjaprojekti Espanjassa, Yhdysvalloissa, Meksikossa, Chilessä ja Japanissa.