Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple A14 aloittaa massatuotannon toisella vuosineljänneksellä, TSMC 5nm: n kahden kolmasosan tuotantokapasiteetin alla

Apple tuo markkinoille neljä iPhone 12 -sarjan älypuhelinta vuoden 2020 jälkipuoliskolla. A14 Bionic -prosessorin lisäksi, jolla on tehokkaampi laskentateho, se varustetaan myös Qualcomm Snapdragon X55 -modeemilla ja tukee vain Sub-6GHz 5G-verkosta riippuen. kustakin maasta, tai synkroninen tuki Sub-6GHz: lle ja mmWave (millimetriaalto). Toimitusketjuala huomautti, että Apple A14 käyttää 5 nanometrin prosessia ja Qualcomm X55 7 nanometrin prosessia. Kiekkovalimotilaukset toteuttaa TSMC. Niistä Apple A14 aloittaa massatuotannon toisen vuosineljänneksen lopulla ja kattaa kolmanneksen TSMC: stä. 5nm tuotantokapasiteetti.

TSMC: n investoinnit nousevat vuosina 2019 ja 2020 14-15 miljardiin dollariin, jota käytetään lisäämään 7 nanometrin tuotantokapasiteettia ja nopeuttamaan 5 nanometrin tuotantokapasiteettia. Vuonna 2019 lanseeratun Applen iPhone 11 -sarjan myynti oli odotettua parempi. Lisäksi vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla tuo edullinen iPhone SE 2 julkaistaan ​​samalla A13-prosessorilla. Applen kysyntä TSMC: n 7 nm: n kiekkovalimoille on edelleen korkea.

Koska maat avaavat 5G-tietoliikenneverkot vuonna 2020, vuonna 2020 lanseerattu Applen iPhone 12 tukee 5G: tä. Toimitusketjun uutiset osoittavat, että Applen odotetaan tuovan markkinoille neljä iPhone 12: tä, mukaan lukien iPhone 12, jossa on 5,4 tuuman ja 6,1 tuuman OLED-paneelit, iPhone 12 Pro (6,1 tuuman OLED-paneeli) ja iPhone Pro Max, jossa 6,7 ​​tuuman OLED-paneeli. Niistä iPhone 12 Pro / Pro Max varustetaan 3 linssillä ja tukee lentoaikaa (ToF).

Kaikki Apple iPhone 12 -sarja on varustettu A14-sovellusprosessoreilla, ja ne tuotetaan massatuotantona TSMC: n 5nm-prosessilla. TSMC 5nm on siirtynyt kokeiluvaiheeseen ja aloittaa massatuotannon vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla. Apple ja Huawei Hisilicon ovat kaksi ensimmäistä suurta asiakasta. Apple suhtautuu optimistisesti siihen, että 5G: tä tukeva iPhone 12 lisää vahvaa korvaavaa kysyntää iPhone 7/8: lle ja muille vanhoille koneiden käyttäjille. Markkinat ovat optimistisia, että lähetyksiä on yli 100 miljoonaa yksikköä. Laitevalmistajien arvion mukaan Apple on jo tehnyt sopimuksen kahden kolmasosan TSMC: stä. 5 nanometrin tuotantokapasiteetti, massatuotanto alkaa vuoden 2020 toisen vuosineljänneksen lopulla.

Apple pääsi ratkaisuun Qualcommin kanssa ja osti Intel-älypuhelinten 5G-siruliiketoiminnan, mutta iPhone 12 -sarja varustetaan täysin Qualcomm 5G-modeemilla X55. Qualcomm X55 on tällä hetkellä ainoa 5G-modeemisiru, joka tukee Sub-6GHz ja mmWave samanaikaisesti. Apple tukee vain Sub-6GHz: n yksi- tai kaksikaistaista samanaikaisesti firmware-säädöllä. Koska Qualcomm X55 käyttää TSMC: n 7nm: n massatuotantoa Applen voimakkaan kysynnän johdosta, Qualcomm on aggressiivisesti varannut 7nm: n tuotantokapasiteetin vuonna 2020, mikä on yksi tärkeimmistä syistä TSMC: n 7nm: n kapasiteetin käyttöasteen säilymiseen täysimääräisesti vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

TSMC: n konsolidoidut tulot kasvoivat marraskuussa 1,7% kuukauteen verrattuna ja olivat 10 878,84 miljardia RMB, mikä oli ennätykselliset kuukausitulot. Kasvua edelliseen vuoteen oli 9,7% ja edellisten 11 kuukauden konsolidoidut liikevaihto oli 966,6672. miljardia juania, kasvua edelliseen vuoteen oli 2,7%. Oikeushenkilö arvioi, että TSMC: n viimeisen vuosineljänneksen ja koko vuoden liikevaihto nousee ennätykseen. Vuoden 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä liikevaihto laskee vain hiukan 5 prosenttia työpäivien vähentymisen vuoksi. Toisen vuosineljänneksen jälkeen se nousee korkeimpaan neljännekseen. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla, 2020, liikevaihto ja voitto jatkavat ennätyskorkeutta.