Valitse maasi tai alueesi.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Analyytikko: Yhdysvaltain puolijohdemateriaalit luottavat voimakkaasti tuontiin, ja sirulaskun pitäisi myös lisätä investointeja siihen

Yhdysvaltain sirulain allekirjoittamisen myötä se tarjoaa noin 52 miljardia dollaria valtion tukia Yhdysvaltain puolijohteiden tutkimukselle ja tuotantoon sekä sijoitusverohyvityksille arviolta 24 miljardin dollarin arvosta sirutehtaita. Tutkimusorganisaatio TechCet huomautti, että seuraavan askel Yhdysvaltojen puolijohdeteollisuudessa tulisi lisätä investointeja materiaalien alalla.

Vaikka yhdysvaltalaiset yritykset ovat olleet alan johtajia sirujen suunnittelussa, valmistuksessa, FAB -laitteissa ja edistyneissä materiaaleissa, Aasian investoinnissa ja valtion kannustimissa ovat vähentäneet Yhdysvaltain investointeja sirujen valmistukseen ja materiaalien valmistukseen viime vuosikymmeninä, TechCet Analysis -osuudet kentästä. Nämä Aasian sijoitukset yhdessä alhaisempien kustannusten ja löysämmän määräysten kanssa ovat laajentaneet alueen asiakaskuntaa puolijohteiden valmistuksessa käytetyille materiaaleille ja laitteille.

Tällä hetkellä jotkut Yhdysvaltojen keskeiset projektit ovat aloittaneet, jotkut projektit on juuri ilmoitettu, ja matkalla voi olla enemmän projekteja. Vaikka tämä on hyvä uutinen Yhdysvaltain puolijohdeteollisuudelle, nämä FAB-projektit, etenkin edistyneiden prosessien sukupolvi, teollisuus- ja muisti FABS (kuten Intel, TSMC ja Micron), kestää 2-3 vuotta massatuotannon rakentamiseen ja siihen siirtymiseen. Sitä vastoin Aasian samanlaiset FAB: t ovat jatkaneet massatuotantoa ja kasvanut vuosi vuodelta, joten tukevat materiaalien toimittajat ovat jo pitkään keskittyneet Aasian markkinoille. ja muut suuret puolijohteiden tuotantopohjat uusien tehtaiden rakentamiseksi tai tuotannon laajentamiseksi. Materiaalitoimittajat, kuten DuPont ja EMD, rakentavat näitä laitoksia lähellä huipputeknisiä valmistusprosesseja.

TechCet kertoi, että tapahtumat, kuten globaali epidemia, kauppasota ja Venäjä-Ukrainan konflikti, ovat pakottaneet jokaisen maan tutkimaan oman toimitusketjunsa haavoittuvuutta ja ymmärtämään paikallisen sirun valmistuksen ja tutkimus- ja kehitystyön tärkeyden. Mutta uusien valimojen rakentaminen tarkoittaa, että useimmilla yrityksillä ei ole varaa valtaviin kuluihin ilman valtion tukea, ja vaikka Yhdysvaltain ChIP -lain avustukset ja veroetuudet auttavat näitä tavoitteita, pelkästään uudet valimot eivät oikeastaan ​​ratkaise ongelmaa. Pula -ongelma.

Erityisesti siruja ei voida tehdä ilman materiaaleja. Tätä varten TechCet-toimitusjohtaja Lita Shon-Roy kertoi, että puolijohteiden valmistus on keskeinen strateginen teollisuus maan taloudelle ja sen kansalliselle turvallisuudelle, samoin kuin materiaalit. Vaikka jotkut materiaalien sijoitushankkeet on ilmoitettu, materiaalien toimitusketjun odotetaan tulevan paineen alaisena, kun lisää uusia valimoja pääsee massatuotantoon Yhdysvaltain materiaalien toimitusketjussa.

TechCet on aiemmin korostanut, että Yhdysvaltain siruvalmistus riippuu voimakkaasti tuoduista korkean puhtaan kemikaaleista, etenkin korkean puhtaaseen kemikaaliin, piikiekkoihin ja muihin materiaaleihin. Mahdolliset Yhdysvaltojen USCHIP -lain kautta tuotetun kemikaalin ja materiaalien rahoitus ja tuki vahvistavat merkittävästi toimitusketjuja ja vähentävät tuonnin pulaa ja voimakasta riippuvuutta.